Menu

Renovatie van bedrijfsgebouwen De ideale renovatieservice voor bedrijven, kmo's en vrije beroepen

Renovatie van bedrijfsgebouwen

Bent u eigenaar van een bedrijfsgebouw dat u deels of volledig wenst te renoveren (kantoren en magazijnen) ? Als bedrijfsleider heeft u geen tijd om u bezig te houden met alles wat bij dergelijke werken komt kijken: de verschillende stielmannen coördineren, de kwaliteit van het uitgevoerde werk controleren, ervoor zorgen dat de levertermijnen en het budget worden nageleefd, etc. OKDO Projects, uw ideale nieuwbouw- en renovatiepartner in België, maakt dit heel wat eenvoudiger!

OKDO Projects: uw troef bij de renovatie van een gebouw

OKDO Projects biedt u concrete en ernstige waarborgen.

We beschikken over het QualityPRO-label. Dit kwaliteitslabel staat garant voor onze ervaring in de bouw- en renovatiesector maar ook voor de professionaliteit van onze teams en voor de financiële gezondheid van ons bedrijf. Ons intern studiebureau verstrekt adviezen over de stappen die gezet moeten worden om de beschikbare premies aan te vragen voor renovatieprojecten in België.

Als partner van jouw uw toekomstige projecten, staan onze teams voor u klaar en bespreken we dit graag tijdens een eerste vrijblijvende afspraak.

OkDo Projects, de renovatiespecialist die het verschil maakt:

Ons bedrijf is gespecialiseerd in de renovatie van bedrijfsgebouwen in België. Van een medische praktijkruimte over magazijnen tot kantoorruimtes, ongeacht de grootte, onze dienstverlening werd speciaal uitgedacht met het oog op ondernemers. We zorgen ervoor dat de werken van elke stielman op uw werf perfect worden georganiseerd en we waken over de kwaliteit van het geleverde werk maar ook over het naleven van de afgesproken levertermijn van de renovatie. OKDO Projects biedt een unieke dienstverlening en dat om tal van redenen:

 • Gerichte budgettaire schatting van de kostprijs voor de totaalrenovatie
  We maken een precieze lijst op van de uit te voeren werkzaamheden en geven een inschatting van het totaalbedrag voor het renovatieproject, zodat we een precieze en gedetailleerde prijsschatting kunnen leveren.
 • Naleven van de planning van de werken
  Onze teams zijn verplicht om de vooropgestelde planning, waarin de verschillende stielmannen op de renovatiewerf aan de slag gaan, gedetailleerd na te leven.
 • Bedrijf met QualityPRO-label
  Ons bouwbedrijf beschikt over het QualityPRO-label Dit kwaliteitslabel staat garant voor de knowhow van onze stielmannen en voor onze ervaring op het vlak van renovatie.

Verschillende fasen in de renovatie van uw ruimtes

De gedeeltelijke of volledige renovatie van een gebouw vergt een zekere ervaring op het vlak van bouw en renovatie, rekeninghoudende met de verschillende stielmannen die achtereenvolgens op een werf aan de slag gaan. Om ervoor te zorgen dat de werken in optimale omstandigheden verlopen, is het van essentieel belang dat de onderstaande volgorde van werkzaamheden strikt nageleefd worden:

 • Afbreken Neerhalen van muren en wanden
  De eerste fase van een renovatie bestaat uit de afbraak neerhalen van muren in het gedeelte dat u wenst te renoveren. Op deze manier blijft enkel de vereiste basisstructuur voor uw project over.
 • Elektriciteit en bekabeling
  Bij een renovatie wordt de elektriciteitsinstallatie vaak vervangen. Dit kan betekenen dat er enkele schakelaars worden vervangen of dat de volledige zekeringskast in een gebouw vernieuwd wordt.  Wij zorgen voor het plan en voor de uitvoering van de bekabeling.
 • Loodgieterij
  Tijdens een renovatie opteert u er waarschijnlijk voor om ook de oude loodgieterinstallaties, die inmiddels verouderd zijn, te vervangen. OKDO Projects biedt je verschillende diensten waaronder de plaatsing van een verwarmingscircuit, het aansluiten van de sanitaire installaties en van de badkamers, het aanleggen van nieuwe water- en gasleidingen, het vervangen van de ketel of van de boiler en, tenslotte, het plaatsen van radiatoren.
 • Bezettingswerken
  Dit omvat het aanbrengen van een gladde bekledingslaag op plafonds en muren om ervoor te zorgen dat deze oppervlaktes vlak en perfect effen zijn. In deze fase bepaalt de aannemer die de werken uitvoert ook op welke plaatsen de lichtpunten komen en zorgt hij voor de plaatsing van valse plafonds.
 • Dak en isolatie
  Het dak vormt een essentieel element van jouw gebouw, dat zorgt voor de stabiliteit. De renovatie van een dak omvat de herstelling van het oude dakgebinte of het plaatsen van een nieuw dakgebinte. Energie besparen is uiteraard ook voor u van belang, dus beveelt OKDO Projects aan om een performante (binnen- en buiten)isolatie te plaatsen.
  De laatste fase bij een dakrenovatie omvat het plaatsen van nieuwe dakgoten en afvoerpijpen en een stevige dakbedekking in overeenstemming met jouw materiaalvoorkeur (zink, leien ,EPDM, dakpannen, etc.).
 • Gevelisolatie
  Om je gebouw optimaal te isoleren, raden we u aan een isolatie op de buitenmuren te plaatsen. Wat de afwerking betreft heeft u een waaier aan mogelijkheden: u kan deze isolatie bedekken met een pleisterlaag, crépi, een gevelbekleding inhoud of PVC.
 • Vloer- en muurisolatie
  Om de buitengevel van het gebouw te bewaren, kan u ervoor opteren om de vloeren en binnenmuren te isoleren. Dit systeem zorgt voor een maximaal comfort en levert aanzienlijke besparingen op.
 • Vloerbekledingen
  Zodra de chape over de vloeren werd gegoten en deze droog is, kan u uit verschillende materialen kiezen om deze te bedekken (vinyl, beton, tegels of parket).
 • Afwerking
  Deze zogenaamde afwerkingsfase omvat de verfwerken en het aanbrengen van de interieurdecoratie ter afronding van het project.
 • Plaatsen van de keuken
  Onze professionele keukenbouwer plaatst de op maat gemaakte keukenmeubels en installeert de geïntegreerde toestellen.
 • Aanleg van buitenruimtes
  De laatste fase van de renovatie omvat alle buitenwerken: het plaatsen van de beplantingen, het aanleggen van de terrassen in hout of in beton, etc. Om ervoor te zorgen dat de talrijke klanten van uw bedrijf in stijl worden onthaald, kan OKDO Projects ook de aanleg van de parkeerzones en het optrekken van steunmuren voor haar rekening nemen.

Neem contact met ons op voor de totaalrenovatie van uw bedrijfsgebouwen!

Wil u graag meer weten over onze service op het vlak van renovatie voor ondernemers in België? We geven advies tijdens een eerste vrijblijvende afspraak ! Neem schriftelijk of telefonisch contact met ons op.